Kawa ziarnista Peru Swiss Water
Darmowa dostawa od 99 zł
Czas dostawy 1-2 dni robocze
Kawa bezkofeinowa
Doskonała opcja na popołudniową kawę w miłym towarzystwie, bez obawy o dobry sen.
Metody parzenia
ekspres kolbowy
french press
kawiarka
Profil smakowy
marcepan
dzika wiśnia
Kawa bezkofeinowa
Masz ochotę na pyszne, kremowe cappuccino albo latte, ale nie możesz lub nie chcesz przyjmować kofeiny?
Poznaj Peru Swiss Water, czyli kawę poddaną naturalnemu procesowi wypłukiwania kofeiny słodką wodą. Z ziaren kawy usunięte zostaje aż 99,9% kofeiny, pozostawiając nienaruszony smak i aromat klasycznej kawy ziarnistej.
Napar przygotowany z bezkofeinowych ziaren Peru Swiss Water posiada wyczuwalne nuty dzikiej wiśni oraz słodkiego marcepanu. Idealnie sprawdzi się w ekspresach automatycznych i kolbowych, czy kawiarce, dając wyrazisty napar, stanowiący też doskonałą bazę pod ulubione kawy mleczne.
Niesamowita Kawa Bez Kofeiny - dowiedz się więcej o procesie Swiss Water
Swiss Water® to proces, który wykorzystuje elementy wody, temperaturę oraz czas do tworzenia intrygującej kawy bezkofeinowej. Na początek zaczynamy od małych partii niesamowitej kawy i ekstraktu kawy zielonej. Następnie dodajemy lokalnej wody i poświęcamy odrobinę uwagi poprzez monitorowanie czasu i temperatury do momentu gdy kawa jest w 99.9% pozbawiona kofeiny.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- ekspres kolbowy, french press, kawiarka, zalewajka
- Profil smakowy
- dzika wiśnia, marcepan
- Profil palenia
- ESPRESSO (ciemny)
- Kwasowość
- niska
- Gorycz
- wysoka
- Słodycz
- wysoka
- Punktacja
- 81-83 / 100
- Kraj pochodzenia
- Peru
- Obróbka
- Swiss Water (kawa bezkofeinowa)
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.