Kawa ziarnista Etiopia Refisa
Darmowa dostawa od 99 zł
Czas dostawy 1-2 dni robocze
Niesamowicie soczysta w smaku kawa, pochodząca ze światowej kolebki kawy - Etiopii
Metody parzenia
ekspres kolbowy
kawiarka
aeropress
Profil smakowy
mandarynki
czarna herbata
kakao
Eksplozja smaku w Twojej filiżance!
Duża dawka cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku oraz aromatów. Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z jasnym profilem palenia nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość, dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek. Te ziarna wypalamy pod przelew jednak wiele osób wybiera je także do zaparzania w kawiarce i ekspresach kolbowych, dzięki czemu uzyskacie napar o bardzo delikatnym, a zarazem soczystym smaku.
Certyfikat kawy organicznej
Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów.
Etiopia Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- ekspres kolbowy, aeropress, ekspres przelewowy, drip, kawiarka
- Profil smakowy
- mandarynki, czarna herbata, kakao
- Profil palenia
- PRZELEW
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- wysoka
- Kraj pochodzenia, region
- Etiopia, Nensebo
- Punktacja
- 80-83 / 100
- Wysokość upraw
- 1850 - 2000 m n.p.m.
- Obróbka
- natural
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.