Kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Idido
Kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Idido
Kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Idido
Kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Idido
jagody , truskawki

Kawa ziarnista Etiopia Yirgacheffe Idido

55,00 zł

Waga

Ilość

Ostatnie sztuki w magazynie
 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

Czas dostawy 1-2 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Najwyższa jakość

Kawa Speciality charakteryzująca się najwyższą jakością. Segment kaw dla zaawansowanych kawoszy poszukujących nowych smaków i aromatów. 

Metody parzenia

aeropress

drip

chemex

Profil smakowy

jagody

truskawki

Kawa speciality o jasnym profilu palenia, w której tkwi niewiarygodny balans smaków.

Etiopia Yirgacheffe Idido to kawa, która uzyskała ponad 87 punktów w stustopniowej skali jakości SCA. Niemal idealne ziarna skrywają się w sobie zbalansowany smak jagód, truskawek i karmelu z delikatną nutą czekolady.

Region Yirgacheffe uznawany jest za miejsce narodzin kawy, a Arabika z niego pochodząca uznawana jest za najlepszą na świecie. Wyjątkową jakość kaw z Yirgacheffe zawdzięczamy głównie różnorodności genetycznej odmian drzewek kawowych, które przekładają się na ich unikalny smak.

Brazylia Diamantina_2.png

6 AM.gif

Doskonałe warunki upraw

Wyraźne pory mokre i suche stwarzają doskonałe warunki do uprawy i przetwarzania kawy. Rolnicy selektywnie zbierają owoce i dostarczają je do stacji mycia, gdzie pracownicy ponownie je sortują, aby usunąć wszelkie uszkodzone, niedojrzałe lub przejrzałe owoce. Dzięki temu otrzymujemy kawę jakości Grade 1, co jest rzadkością w przypadku naturalnej kawy z Etiopii. Następnie wiśnie umieszczane są na podniesionych łóżkach, aby suszenie przebiegało równomiernie. Proces ten trwa około 16 - 21 dni do uzyskania odpowiedniego stopnia wysuszenia. Rezultatem całej tej staranności jest kawa o nieskazitelnie czystym i słodkim owocowym smaku i aromacie.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika
Metody parzenia
aeropress, drip, chemex
Profil smakowy
jagody, truskawki
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Kraj pochodzenia, region
Etiopia, Yirgacheffe
Punktacja
87 / 100
Wysokość upraw
1960 m n.p.m.
Obróbka
natural
Odmiana
JARC, odmiany lokalne
Zbiór
2022
FAGR_espresso 2_670x555.png
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...